КАЧЕСТВО ОТ ИТАЛИЯ

Постиженията на MADE-IN-ITALY (произведено в Италия) са отразени във всички продуктови линии на La Nordica-Extraflame, където ергономичността, изключителното внимание към стила и детайлите, въображението и нулевото въздействие върху околната среда стават основни приоритети и прерогативи. Производствената система гарантира стойността на продукта наистина направен в Италия. Клиентът може да бъде сигурен, че е закупил италиански продукт от първо качество. Майсторската художествена изработка, като ръчно рисуваните керамики, емайлираният чугун и грижата към детайлите превръщат продуктите на La Nordica-Extraflame в уникален и незабравим момент.

МАТЕРИАЛИ

 Чугун :

La Nordica-Extraflame винаги е използвала най-добрия чугун за направата на своите продукти. Благодарение на високия си коефициент на топлинно натоварване, чугунът поддържа формата си непроменена, което го прави идеален материал за печки: устойчиви на топлина и удар и идеален за освобождаване на топлина с продължително разсейване в помещението. Също така е напълно рециклируем и следователно благоприятен за околната среда. Наличен е широк диапазон продукти, както боядисани, така и с дълготрайно емайлирано покритие, изискващи минимална поддръжка.

Стомана


 В продуктите на La Nordica-Extraflame се използва специална стомана, за да се постигнат едновременно дебели структурни елементи и надеждни горивни камери, където високите температури налагат използването на материал с висока термична устойчивост и дълъг живот, за да се гарантира най-висока производителност.

Стъкло-керамика

 Стъкло-керамичните листове предлагат най-високо качество и безопасност, характеристики, които са насърчили La Nordica-Extraflame да продължи да инвестира в използването на този изключително издръжлив материал с висока термична устойчивост. В сравнение с нормалното стъкло, стъкло-керамиката има коефициент на топлинно разширение почти нула, следователно не се изкривява при нагряване и представлява основен материал за всички камини и печки, като се използват не само плоски листове, но също така и под ъгъл, извити или дори три-измерни в различни размери.

Nordiker™

За да направи своите огнеупорни продукти, La Nordica-Extraflame е патентовала Nordiker, специален изключително устойчив материал, позволяващ да бъдат постигнати много високи температури на горене. Nordiker е безопасен за употреба, лесен за поддръжка и изключително издръжлив. Също така е в индикатор за самата работа, тъй като поддържането на светлия цвят не само подобрява яркостта на пламъка, но показва правилното използване на уреда. За клиентите изборът на продукт, произведен от Nordiker, означава по-добра работа, атрактивен външен вид и по-ниски емисии.

Керамика

Време на производство - 2 седмици. В постоянния си стремеж за подобряване на качеството, La Nordica-Extraflame е избрала да облицова своите продукти с керамика, за да се гарантира оптимално съхранение на топлината, която след това се отдава равномерно към помещението. Керамиката е резултат от ръчен производствен процес с най-високо качество. Въпреки че се използва най-новата технология, за да се гарантира абсолютно качество, дълъгият производствен цикъл (две седмици) е необходим, тъй като, за да се получи керамиката, трябва да се извършва изцяло на ръка. Ето защо всяка керамика е прекрасна, уникална и неповторима, което е гарантирано от детайлите, които могат да се наблюдават при всяка отделна част, като пукнатини, пръски и светлосенки.